כניסה לגנים שם משתמש: סיסמה:
  •  
מסלול לימודים
פרסום אפקטיבי
פתח/י אתר לגן
פתחי אתר מקצועי לגן
מה חדש
סקר
  איך אתם תורמים למאמץ לשמירת הבטיחות בדרכים?



hishtalmut.jpg
בישול לילדים
 


במדור זה נפרסם מתכונים וטיפים לבישול עם ילדים.
באדיבות  "שף בכיף" בהנהלת רוית חן.
רוית חן - שף קונדיטור מנהלת סדנאות בישול שף בכיף

 
סדנאות בישול לילדים

סדנאות בישול ואפייה לילדים שף בכיף
היא מהחברה המקצועית והמובילה בשוק בתחום סדנאות הבישול לילדים.
חברת שף בכיף הוקמה ומנוהלת על ידי רוית חן, שף בעלת ניסיון מקצועי של שנים רבות בתחום הקולינאריה והמטבח.
סדנאות הבישול של שף בכיף מותאמות למגוון אירועים כגון:

*סדנאות בישול ואפייה לגני ילדים ומוסדות חינוך.
*סדנאות בישול לימי הולדת חווייתיים
*סדנאות בישול ליום המשפחה ולימי גיבוש,
*סדנאות בישול לאירועי חברות ומוסדות גדולים.
*חוגי בישול ואפייה לילדים שבועיים.
*סדנאות בישול לנוער.
*סדנאות בישול לבת מצווה.

הסדנאות מעוברות על ידי אנשי מקצוע מעולים,וכידוע סדנאות הבישול של שף בכיף מעבירות תוך כדיי חווית הבישול גם לימוד של ערכי תזונה נכונה ואכילת אוכל בריא.
הסדנאות של שף בכיף פותחות לילדים עולם של טעמים ומאכלים חדשים.ונגלה שילדים לומדים
לאכול ולהתנסות במאכלים שונים ומגוונים שבבית לא העזו לנסות.
סדנאות הבישול לילדים פותחות בפני הילדים עולם ומלואו של טעמים וריחות ותוך כדי הסדנאות
הילדים לומדים לעבוד על מוטוריקה עדינה וגסה,שקילה ומדידת כמויות,עבודה על נושא של קשב וריכוז,ועוד נושאים רבים ומגוונים.
אנו מביאים לפניכם מתכונים שונים לפי חגים מועדים ונושאים.בכדי שתוכלו להתנסות עם ילדכם בבית את הכנת המתכונים אשר נבחרו בקפידה ומותאמים ליכולתו ורמתו של ילדכם.
סדנאות הבישול שף בכיף מאחלים לכם עבודה נעימה במטבח.
אתר שף בכיף-
www.chef-bekef.co.il
לפרטים והזמנות

טלפון-0543978782
מייל-
ravitchen@gmail.com

חג השבועות
 
הנה מתקרב אלינו חג שבועות בצעדי ענק, החג הרומנטי

שכולו לבן, פירות, ירקות לבלוב ופריחה.

מוצרי חלב על שום מה? כשם שהחלב הוא מזון קיומי לתינוק,

כך התורה היא מזון רוחני קיומי לכל אדם.

והנה הסבר נוסף:

החלב - צבעו לבן, והלבן מסמל טוהר.בני ישראל נצטוו להיטהר לקראת קבלת התורה.

וגם ילדי הגן לובשים בגדים לבנים בחג השבועות, כביטוי לטוהר לקראת חגיגת מתן תורה.

ולמי שעוד לא השתכנע הנה הסבר פשוט ועניני:

חג השבועות חל לאחר תום עונת ההמלטות בצאן ובבקר. לפיכך עונה זו משופעת בחלב.

ומה טבעי יותר מאשר לאכול את מה שיש בשפע בעונה?

למה חשוב לאכול מוצרי חלב?

מוצרי חלב עשירים במרכיבי מזון הכרחיים לגוף בכמות גדולה וזמינה בעיקר: סידן

,חלבון,סוכרים,שומנים וויטמינים. הסידן מינרל חשוב ביותר לגופנו, מהווה מרכיב

חשוב לבניית עצמות השלד והשיניים במיוחד בגיל הגדילה וההתבגרות.מאכלי חלב על מוצריו השונים מאוד פופולאריים בישראל ובארצות המזרח התיכון.

אין יום שהגבינה הלבנה אינה עולה על שולחננו בצורותיה השונות.חג שבועות הוא למעשה חג חקלאי.

בחג השבועות היו החקלאים נוהגים למלא סלים בתבואה ראשונית

ולעלות לירושלים שם חגגו בשירים ובמחולות.

לדעתי זהו החג שרבים מאיתנו נהנים לאכול.

לא עוד ארוחות סדר מרובות בבשר עופות ושאר מאכלים מכבידים,

אלא ארוחה קלילה טעימה ובריאה ואיך לומר שינוי מרענן לנו ולקיבתנו.

במשפחה שלנו נהוג כל שנה בחג השבועות

להכין מזנון מכל טוב,עשיר בגבינות, פשטידות, פסטות

וסלטים מקושט כמובן בחציר ודברי עץ

ולהזמין את כל המשפחה והחברים ליום טעים שכזה.

שף בכיף מאחלים לכולכם חג שמח.


מתכונים לחג השבועות

קיש גבינות

חומרי גלם: (קיש גדול 26)

כ- 300 גר' בצק עלים

מלית: 600 גר' גבינה לבנה 5% / 9%

8 כפות גבינה צהובה מגורדת

8 כפות גבינה בולגרית מגורדת

3 ביצים

5 כפות פרורי לחם

קורט פלפל שחור / מלח לפי הטעם

כ-100 גר' גבינה צהובה מגורדת לפיזור מלמעלה.

אופן ההכנה:

להכניס את כל חומרי המלית לקערה ולערבב היטב.

לתבל בפלפל , לטעום ואם יש צורך להוסיף מלח לפי הטעם.

לרדד את בצק העלים דק ולהניח אותו על תבנית הפאי.

לשפוך מעליו את המלית ולישר.

לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת.

לאפות בחום של 200 מעלות כ- 35-40 דקות


מתכון לסמבוסק

חומרי גלם: (כ-25 יח')

בצק: 1/2 ק"ג קמח מלית: 1 כוס גרגירי חומוס

15 גר' שמרים יבשים 2-3 בצלים גדולים

3 כפות שמן מלח , פלפל

כ- 1 כפית מלח שמן לטיגון

כ- 1/2 1- 1 כוסות מים

אופן ההכנה:

להשרות את גרגירי החומוס בקערה עם מים למשך לילה שלם.

לסנן , לשים בסיר עם מים נקיים ולבשל עד שמתרכך.

את השמרים שמים בכוס עם מעט מים פושרים (כרבע כוס)

+ קורט סוכר , עד שהם מתחילים לתסוס ולתפוח מעט.

בקערה שמים את הקמח, עושים במרכז גומה ומכניסים את

השמן + המלח . מכסים בקמח . מעל שמים את השמרים

מוסיפים מים בהדרגה, מערבבים ולשים עד לקבלת בצק נעים.

נותנים לבצק לנוח. ומכינים את המלית.

קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם במעט שמן.

מוסיפים למחבת את החומוסים ומטגנים עוד 3-4 דקות.

מוציאים לקערה ,מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם וטוחנים

במטחנת מזון.

מהבצק יוצרים כדורים בינוניים ומרדדים כל כדור ל"פיתה"

שמים כף מהמלית במרכז כל פיתה סוגרים לחצי

ומהדקים היטב.

מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק

ומטגנים את הסמבוסק עד להשחמה הופכים לצד שני ומטגנים.

  

לביבות תירס וגבינה

חומרי גלם:

1 גביע גבינה לבנה 9% / או 5% (250 גר')

3 ביצים

1 כוס גרגירי תירס מקופסא

1/2 כוס קמח תירס טחון דק

1/3 כוס קמח תופח

מלח , פלפל שחור (לפי הטעם)

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

לסנן את התירס.

בקערה לערבב היטב את הגבינה והביצים.

להוסיף את התירס ולערבב

להוסיף קמח + קמח תירס ולערבב היטב.

לשפר טעם עם מלח ופלפל.

לחמם מחבת על הגז עם מעט שמן.

להניח במחבת כפות של הבלילה ולטגן עד להזהבה,

להפוך את הלביבות ולטגן מצד שני עד להזהבה.



בלינצ'ס במלית גבינה מתוקה

חומרי גלם (כ – 10 יח'):

בצק: מלית גבינה

2 ביצים 2 גביעי גבינה לבנה

1/3 כוס סוכר 3 כפות סוכר

2 טיפות תמצית וניל 1 סוכר וניל

3 כפות שמן 1 כף אינסטנט פודינג וניל

כוס וחצי קמח

כ- 1/2 1 כוסות מים

לקרפ: לערבב היטב עד שהמסה חלקה ללא גושים

לסנן את המסה לקערה נקייה.

לשפוך מהבלילה על מחבת שטוחה חמה בשכבה דקה

לטגן קלות ולהפוך לשנייה –שתיים ולהוציא.

להמשיך לטגן כך את כל הבלינצ'ס

למלית גבינה: לערבב את כל החומרים בקערה .

בניה: לשטח קרפ, להניח פס מהמלית לאורך הבצק בחלק הקרוב אלינו,

לקפל את הצדדים מעט פנימה (כדי שהמלית לא "תברח"), לגלגל לכרוכית

ולהניח אותה על גבי צלחת הגשה כשהפתח למטה.

להמשיך כך עם כל הבלינצ'ס.

להכניס למקרר עד לזמן ההגשה.

לפני ההגשה לזרות מעט אבקת סוכר.

בתאבון !


באדיבות סדנאות בישול לילדים שף בכיף:

סדנאות בישול לילדים והפעלות מיוחדות לימי הולדת וימי כיף לילדים.

www.chef-bekef.co.il
.


______________________________


מתכונים לל"ג בעומר
ל"ג בעומר החג האהוב על הילדים.אבל נמאס לכם מתפו"א רגיל עשוי במדורה, מחפשים איך לשדרג קצת את האוכל לילדים בחג הזה אבל עדיין שיהיה פשוט להכנה.
במיוחד לל"ג בעומר מצורפים שני מתכונים משודרגים וקלים להכנה עם הילדים, באדיבות שף בכיף.
שיהיה חג שמח.

תפוח אדמה מתובל

המצרכים הדרושים:
תפוחי אדמה בגודל בינוני.
נייר כסף- לעטיפת תפוחי האדמה.
חוט ברזל-להקפיד שלא יהיה חלוד.

תבלון והכנה :
בצל מטוגן למחצה.
שמן שום\רוטב שום.
שמן אדום חריף.
שמן קארי.
שמן זעתר.


אופן ההכנה:
לוקחים את תפוחי האדמה עושים חריץ קטן לאורך
מחדירים לתוכו את התבלינים שהכנו מראש
לאחר מכן לוקחים את נייר הכסף ועוטפים את תפוחי האדמה
עכשיו ניקח את חוט הברזל ונשחיל את תפוחי האדמה בזהירות .
ורק מבוגר או הורה יקח את שרשרת תפוחי האדמה
ויניח במדורה.
יש לחכות כ 30-40 דקות ואז להוציא בזהירות מהמדורה את תפוחי האדמה המוכנים.
 

חטיפי נקניקיות בבצק עלים לפינוק הילדים

ילדים מאוד אוהבים את המתכון הזה.מומלץ מאוד
חומרי גלם (כ-10 יחידות):
250 גר' בצק עלים
5 נקניקיות
ביצה להברשה
2 כפות שומשום לפיזור
קמח לרידוד הכנה:לרדד את הבצק עלים על משטח מקומח ולחתוך לריבועים.
לרדד כל ריבוע למלבן ולהניח עליו נקניקיה.
לעטוף את הנקניקייה בבצק היטב ולהדק את הקצוות
ולהניח על מגש עם החיבור כלפי מטה.
להמשיך כך עם יתר הנקניקיות.
למרוח את כל הנקניקיות במעט ביצה טרופה.
לפזר מעט שומשום.
לאפות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ-20 דקות.

 



________________________________

פורים


איך ככה בזריזות שיא התגנב אלינו החג שילדים אוהבים במיוחד, הלא הוא פורים.
חג צבעוני, שמח ומתוק,המעלה חיוך על פני כולנו, הרי מי לא נהנה ללכת ברחוב
בפורים ולראות מלכות אסתר, ליצנים, פיות, פרפרים,  ושאר חיות ודמויות עליזות.
במיוחד לכבוד הפורים מצורפים שני מתכונים טעימים וקלים להכנת אוזני המן, אותם ניתן למלא לפי טעמכם.

בתיאבון וחג פורים שמח.
"שף בכיף"- סדנאות בישול לילדים
 
מתכון 1
 
חומרים לכ-50 יחידות  

חומרים לבצק 

20 גרם שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים

1/3 כוס חלב פושר

1/2 כוס סוכר

500 גרם קמח (4 כוסות לא גדולות

קורט מלח 

300 גרם חמאה או מרגרינה

2 חלמונים 

1/2 גביע שמנת חמוצה

1 חלמון למריחה 

חומרים למלית הפרג
 
3/4 כוס חלב (180 מ"ל)

1 כוס סוכר (200 גרם

3 כפות דבש (60 גרם

100 גרם חמאה

200 גרם פרג טחון טרי (2 כוסות

100 גרם שקדים טחונים (כוס

קליפה מגוררת מחצי לימון

1/3 כוס צימוקים (50 גרם)

אופן ההכנה

אופן הכנת המלית:

 טוחנים את הפרג סמוך להכנת המלית. ניתן לטחון במטחנת קפה ביתית,
 או לקנות פרג בחנות תבלינים ולבקש שיטחנו במקום

1.    מרתיחים יחד את החלב, החמאה, הסוכר והדבש.

2.    מוסיפים את הפרג הטחון טרי ובוחשים.

3.    מצננים את תערובת הפרג המבושלת ומוסיפים את השקדים, הצימוקים וגרידת הלימון

4.    לאחר מכן יש לצנן את המלית במקרר כשעה לפני השימוש

ניתן לשמור את המלית במקרר כשבוע. במידה ושומרים אותה במקפיא של מינוס 18 מעלות, ניתן לשמרה אף מספר חודשים.

  

אופן הכנת הבצק:

1.    מערבבים את השמרים עם החלב וכפית מהסוכר ומתפיחים כ – 10 דקות.

2.    מוסיפים את הקמח, המלח החמאה ויתרת הסוכר

3.    מוסיפים את ייתרת החומרים ולשים את הבצק עד לקבלת בצק רך וגמיש

4.    מרדדים  את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6-8 ס"מ.

5.    מניחים במרכז עיגול מעט ממילוי הפרג שהתקרר, סוגרים בצורה משולשת ומהדקים

6.    מורחים את הביצה על אזני ההמן, ורק לאחר כ- 10 דקות מכניסים לתנור (בכדיי ליצור סדקים בחלק המזוגג) ואופים בחום של 180 מעלות במשך כ- 20 דקות.


מתכון 2 
 
חומרי גלם 

1/2 כוס סוכר                  מגוון מליות מוכנות:

200 גר' חמאה                 מלית פרג

1/2 2 כוסות קמח              ממרח תמרים

1 ביצה                         מלית חלבה

                                ממרח שוקולד

אבקת סוכר לזרייה                         

הכנה:

לתוך קערה להכניס את החמאה הרכה.

להוסיף סוכר ולערבב היטב.

להוסיף ביצה ולערבב.

להוסיף את הקמח וללוש עד לקבלת בצק אחיד.

לרדד את הבצק על מעט קמח

לקרוץ עיגולים בעזרת חותכן עגול לשים כפית מהמלית הנבחרת במרכז העיגול.

מרימים שתי קצוות מצד ימין ומהדקים יחד עד למרכז.

      מרימים את ה"דלת" שנשארה ומהדקים פעם לצד

     ימין ופעם לצד שמאל וכך יוצרים משולש.

      מסדרים את אוזני ה"המן" על תבנית עם נייר אפיה

      ואופים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות

      (עד להזהבה). לאחר הצינון זורים אבקת סוכר.



 

 

 
חיפוש
חפש:  
שם:  
עיר:  
 
קבלו עדכונים מהארגון
שם:
דואר אלקטרוני:
מרכז הדרכה
       
שידור חי
                       
ארגון גני הילדים הפרטיים תקנון צור קשר כניסה לאתרי גננות מדריך לניהול אתר ניהול ספקים מפת האתר אינדקס גנים גני ילדים גננות משתפות לוחות לימודי גננות

© כל זכויות שמורות לארגון גני הילדים הפרטיים בישראל                             בניית אתר                                האתר מנוהל ומפוקח על ידי - נגב ניהול אתרים באינטרנט